Blockchain tegen eenzaamheid

Donderdag 22 februari 2018
Science Park 608 in Amsterdam
13:00 tot 16:30 uur

AANMELDEN

Hoe verbindt technologie overheid, zorginstellingen en mobiliteit?

Hoe bereiken we betere ouderenzorg met minder middelen? Die vraag houdt vele gemoederen bezig, zowel bij de overheid als in de zorgsector. Dit seminar laat zien hoe technologie kan bijdragen aan niet eerder gezochte oplossingen.


De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders van overheid–, mobiliteits– en zorginstellingen. Maar ook politici van gemeenteraden of Provinciale Staten zullen hier nieuwe kansen zien voor de veranderende rol van de overheid.

Dit seminar maakt onderdeel uit van een programma om gericht te experimenteren met smart technology op het grensvlak van ouderenzorg en mobiliteit.

Overview

Startup Village Amsterdam

Science Park 608, 1098 XH Amsterdam

13:00 tot 16:30 uur

Vind hieronder het volledige programma.

Het programma

program
13:00 – 13:30

Ontvangst en welkom

Door Kees Telder

Kees Telder is de dagvoorzitter voor dit seminar.

Sinds het begin van de jaren '80 werkzaam in de gezondheidszorg, met ervaring in verpleeghuizen, psychiatrie en algemeen ziekenhuizen. In 1995 studie Healthcare Informatics afgerond en een jaar later overgestapt naar het bedrijfsleven. Sindsdien gewerkt als IT-executive, product- en project manager, managing director en consultant in deze sector. Vanaf 2008 actief in de politiek en sinds 2010 Wethouder voor D66 en bestuurlijk onder andere verantwoordelijk voor de wmo en zorgdecentralisatie, welzijn en armoedebestrijding. Betrokken bij regionale samenwerking sociaal domein en landelijk actief bij innovaties. Kees is sinds 1991 - bestuurlijk en inhoudelijk - betrokken bij de VMBI, de Nederlandse Vereniging voor Zorginformatie.

program

program
13:30 – 13:45

Welke uitdagingen zijn er?

Door Behzad Rezaei en IJsbrand Kaper

Vanuit zijn expertise over menselijk beslisgedrag toont Behzad Rezaei (ConnActive Care) ons een aantal uitdagingen waar de ouderenzorg nu tegenaan loopt. Het gaat hier over bestuurlijke vraagstukken, zoals de verdeling van Wmo-budgetten of de zorgsituatie van een kwetsbare oudere.

IJsbrand Kaper (VX Company) laat aan de hand van voorbeelden zien hoe blockchain technologie een fundamentele rol kan spelen in de ouderenzorg. Maar ook: wat maakt de technologie nou zo bijzonder? En wat kunnen we er nog meer van verwachten?

13:45 – 15:30

Werksessies in twee rondes

We gaan praktisch aan de slag met een tweetal casussen. Het speelveld is complex door de vele stakeholders, belangen en bestaande systemen. Hoe gaat blockchain ons hierin helpen? Dat gaan we met elkaar verkennen in deze werksessies.

16:30

Afsluiting en borrel

We vatten de geleerde lessen samen. Tevens is de aankondiging van onze ambitie om 100 huizen van kwetsbare ouderen slim te maken in 2018. We geven je de gelegenheid om een bijdrage hierin te doen in de vorm van kennis, kunde, netwerk, financiering enzovoorts. We sluiten af met een borrel.

Organisatie

Dit evenement wordt georganiseerd en gesponsord door:

sponsors
sponsors
sponsors

Meld u nu aan!

De kosten voor dit event zijn €95,- per persoon. Heb je een kortingscode? Vul die dan in en profiteer! Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij. Vul dit formulier in om u aan te melden.

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons.

Het formulier kon nu niet worden verzonden.

Stuur ons een e-mail dat u graag aanwezig bent en wij reageren zo spoedig mogelijk.